ua en ru

Справа Єфремова: суд переніс засідання на 14 березня

Справа Єфремова: суд переніс засідання на 14 березня Фото: Олександр Єфремов

На засіданні був відсутній один з адвокатів Єфремова

Старобільський районний суд Луганської області переніс розгляд справи колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова на 14 березня 2017 року через відсутність одного з його адвокатів, передає "Радіо Свобода".

Зазначається, що засідання призупинене на прохання обвинуваченого та двох інших його захисників. За їхніми словами, адвокат Олександр Лисак має висловити свою позицію щодо кількох клопотань захисту, але 13 березня на суд він не приїхав через участь у іншому засіданні - розгляді апеляційної скарги щодо обрання запобіжного заходу відстороненому від посади голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Підкреслюється, що державне обвинувачення було проти перенесення засідання, але колегія суддів Старобільського суду ухвалила рішення продовжити розгляд клопотань 14 березня: або за участі адвоката Лисака, або за наявності його письмового звернення з цього приводу.

Також повідомляється, що захист Єфремова просить суд вилучити з кримінальної справи одне з проваджень, за яким екс-нардепа було заарештовано. Захист вважає це провадження "процесуальним шулерством".

Крім того, адвокати просять вилучити зі справи усі відеодокази, отримані з каналів Youtube. На їхнє переконання, це відкритий інтернет-ресурс, а тому довести достовірність відеоматеріалів, які там містяться, неможливо. Захисники також пропонують вилучити зі справи протоколи допиту свідків. На думку адвокатів, колегія суддів має ґрунтувати свою позицію тільки на основі тих допитів, які проводить самостійно.

Нагадаємо, Старобільський районний суд Луганської області продовжив арешт Єфремова до 17 березня 2017 року.