ua en ru

Справу Добкіна передали в суд

Справу Добкіна передали в суд Фото: Михайло Добкін (opposition.org.ua)

ГПУ передала до суду обвинувальний акт за підозрою Добкіна в розкраданні землі вартістю понад 240 млн гривень

Генеральна прокуратура України (ГПУ) передала в суд обвинувальний акт за підозрою народного депутата Михайла Добкіна та посадовців Харківської області в розкраданні 75 га землі вартістю понад 240 млн гривень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ГПУ.

Зокрема, згоду на залучення Добкіна до відповідальності було надано Верховною радою. Також до кримінальної відповідальності притягнуто заступника та керівників профільних департаментів, а також безпосередніх вигодонабувачів земельних ділянок.

Як повідомляється, з метою документування зазначеної схеми, яка діяла в 2008-2010 роках, правоохоронці провели понад 300 допитів, 200 обшуків, 70 оглядів, призначили понад 50 експертних досліджень.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Харківської міської ради, у жовтні - грудні 2008 року вступили у попередню змову та, діючи в інтересах осіб, які нібито потребували поліпшення житлових умов, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом шахрайських дій усунули перешкоди останнім у заволодінні правом на землю, що спричинило тяжкі наслідки", - йдеться в повідомленні ГПУ

Нагадаємо, 10 липня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що ГПУ завершила досудове розслідування щодо Добкіна. Сарган повідомила, що в ході розслідування слідство встановило, що Добкін та екс-чиновники Харківської міськради сприяли незаконному заволодінню земельними ділянками у Харкові площею понад 74 га. Таким чином територіальній громаді Харкова було завдано шкоди в 230 млн гривень.