ua en ru

Справа Бубенчика: департамент спецрозслідувань ГПУ може оскаржити постанову про зміну прокурора

Справа Бубенчика: департамент спецрозслідувань ГПУ може оскаржити постанову про зміну прокурора Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна, Віталій Носач)

Бубенчика можуть звільнити за законом про амністію учасників Революції гідності, заявили в ГПУ

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) може оскаржити постанову про зміну старшого групи прокурорів у справі Івана Бубенчика. Про це в коментарі РБК-Україна розповів директор департаменту Сергій Горбатюк.

"Хочемо оскаржити прийняте рішення про зміну старшого групи прокурорів на Стрижевську. Зробимо, коли побачимо постанову. Тому що до нас вона не заходила. Плюс скаргу може подати тільки слідчий", - розповів він.

При цьому заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська після засідання Печерського суду сьогодні, 5 квітня, не виключала можливості звернення до суду щодо звільнення від кримінальної відповідальності Бубенчика за законом про амністію активістів Майдану після зміни йому підозри.

Нагадаємо, адвокат по справі Бубенчика вважає, що в новому підозрі може залишитися стаття про незаконне носіння зброї. Як відомо, сьогодні суд задовольнив клопотання прокурора про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу для Бубенчика.