ua en ru

Справа батальйону "Торнадо": у Києві біля суду сталася сутичка мітингувальників з поліцією

Справа батальйону "Торнадо": у Києві біля суду сталася сутичка мітингувальників з поліцією Фото: Справа батальйону Торнадо біля будівлі суду сталася сутичка

Правоохоронці не допускають мітингувальників в будівлю суду

Мітингувальники під будівлею Оболонського районного суду Києва, який розглядає справу одного з бійців батальйону "Торнадо" Миколи Цукура, побилися з представниками поліції, передає телеканал "112 Україна".

Так, бійці добровольчих батальйонів намагалися перелізти через огорожу суду, при цьому частина мітингувальників кидала в представників поліції пакети з борошном та шини, обливала водою.

За словами учасників мітингу, поліцейські застосували проти учасників акції сльозогінний газ. Відзначається, що одній людині стало погано.

Правоохоронці не допускають мітингувальників в будівлю суду.


Відзначимо, що у будівлі знаходиться депутат Верховної Ради України Семен Семенченко.

При цьому голова патрульної поліції Києва Юрій Зозуля заявив, що поліцейські не застосовували сльозогінний газ.

"Працівниками патрульної поліції спецзасоби не використовувались. Патрульних поліцейських тут задіяно 30 чоловік, я відповідаю за патрульну поліцію, тому можу коментувати тільки щодо цього підрозділу. З патрульної поліції ніхто не постраждав зараз. Поки за медичною допомогою ніхто не звертався, якщо хтось із протестуючих чи іншої сторони звернеться за допомогою, то ми викличемо сюди "швидку" і надамо всю необхідну першу медичну допомогу", - запевнив він.

Нагадаємо, в травні правоохоронці затримали бійця роти "Торнадо" Миколи Цукура.