ua en ru

До суду передали справу банди поліцейських, які грабували громадян на залізничному вокзалі Києва

До суду передали справу банди поліцейських, які грабували громадян на залізничному вокзалі Києва Фото: Центральний залізничний вокзал Києва (РБК-Україна)

Встановлено 5 поліцейських київського управління патрульної поліції, які грабували та били громадян на Центральному залізничному вокзалі

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування стосовно злочинної групи поліцейських, які на території Центрального залізничного вокзалу Києва грабували громадян, застосовуючи при цьому насильство та спецзасоби. Про це йдеться у повідомленні прокуратури Києва.

Встановлено п’ятьох поліцейських київського управління патрульної поліції УПП, котрі під час охорони громадського порядку на столичному вокзалі, під вигаданим приводом заводили подорожуючих громадян до кімнати поліції для нібито проведення огляду їх особистих речей.

"В дійсності ж під час цих незаконних оглядів правоохоронці грабували цих людей. Здобиччю злочинців у погонах ставали гроші, мобільні телефони потерпілих та інші цінні речі. У тих випадках, коли пограбовані громадяни обурювались такою поведінкою поліцейських, до останніх, з метою залякування, цинічно та безпідставно застосовувались заходи фізичного впливу та спеціальні засоби - гумові кийки, кайданки та сльозогінні блончики", - зазначили прокуратурі.

Слідством встановлено щонайменше десять нападів поліцейських на громадян з березня по вересень 2017 року.

До суду передали справу банди поліцейських, які грабували громадян на залізничному вокзалі КиєваДо суду передали справу банди поліцейських, які грабували громадян на залізничному вокзалі КиєваДо суду передали справу банди поліцейських, які грабували громадян на залізничному вокзалі КиєваДо суду передали справу банди поліцейських, які грабували громадян на залізничному вокзалі Києва

Фото: затримання поліцейських у Києві (kyiv.gp.gov.ua)

На сьогодні один з поліцейських прийняв рішення співпрацювати зі слідством, надав викривальні покази, повністю визнав свою вину та уклав угоду про визнання винуватості, яку разом з обвинувальним актом скеровано до суду.

Ще один поліцейський перебуває у розшуку.Обвинувальні акти відносно ще трьох поліцейських за ч.2 ст.185, ч.2 ст.186, ст.198, ч.2 ст.365 КК України, також скеровані до суду.

Нагадаємо, у вересні 2017 року у Києві правоохоронцями було затримано банду поліцейських, які грабували громадян на залізничному вокзалі.