ua en ru

Справа "Автомайдану": ГПУ передала до суду обвинувачення щодо "тітушки"

Справа "Автомайдану": ГПУ передала до суду обвинувачення щодо "тітушки" Фото: "Автомайдан" (facebook.com/automaidan)

Обвинувачений допомагав правоохоронцям незаконно затримувати активістів "Автомайдану"

Генеральна прокуратура України (ГПУ) передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо так званого "тітушки", котрий допомагав правоохоронцям затримувати активістів "Автомайдану". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Особу обвинувачують у пособництві та сприянні правоохоронцям у спланованій провокації, перевищенні влади та незаконному затриманні активістів громадського руху "Автомайдан", застосуванні до них насильства, заподіянні їм тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості та умисному пошкодженні їх автомобілів у січні 2014 року в м. Києві", - йдеться у повідомленні

За даними слідства, незаконно затриманих громадян у подальшому було доставлено до одного з райуправлінь міліції Києва. Там правоохоронці та "тітушки" надали неправдиві показання, звинувативши активістів у тяжких злочинах. Згодом на підставі цих показань активістів "Автомайдану" було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

"Тривалий час обвинувачений переховувався від слідства і суду в країнах Європи, а в листопаді 2017 року був затриманий правоохоронцями. Щодо інших осіб, причетних до цього злочину, зокрема, заступника начальника ГУ МВС України в м. Києві, заступника начальника УБНОН, 4 співробітників цього підрозділу, командира роти і 9 міліціонерів ПМОП "Беркут" та 5 "тітушок" обвинувальні акти розглядаються в судах", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, 5 грудня 2018 року у справі про побиття активістів "Автомайдану" ГПУ передала в суд обвинувальний висновок у кримінальному провадженні стосовно п'ятьох співробітників Міністерства внутрішніх справ України.

Заначимо, в квітні 2018 року у Франції Інтерпол затримав організатора "тітушок" Армена Саркісяна.