ua en ru

"Справа 2 травня": судді мають намір звернутися до Порошенка та Луценка через дії держобвинувачення

"Справа 2 травня": судді мають намір звернутися до Порошенка та Луценка через дії держобвинувачення Фото: суд (Pixabey)

Сторону держобвинувачення у справі підтримує прокуратура Одеської області

Колегія суддів, що веде розгляд "справи 2 травня" має намір звернутися до президента України Петра Порошенка та генерального прокурора України Юрія Луценка через дії держобвинувачення, повідомляє УНН.

Сторону держобвинувачення у справі підтримує прокуратура Одеської області.

Зазначається, що наразі на лікарняний пішли два представники прокуратури, що представляють сторону обвинувачення. У зв'язку з цим прокуратура Одеської області передала до суду клопотання про перенесення судового розгляду до одужання співробітників.

"Таке звернення викликало обурення як суддів, так і обвинувачених. Судді ухвалили рішення звернутися до президента, уповноваженого з прав людини Верховної Ради, генпрокурора та прокурора Одеської області з повідомленням про неналежне виконання своїх посадових обов'язків прокурорами, що представляють державне обвинувачення у "справі 2 травня", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Одеської області, яка підтримує державне обвинувачення у "справі 2 травня" в Одесі, наполягає на відводі суддів по справі. Як повідомляла сторона обвинувачення, судді порушили принцип змагальності сторін та свободи в поданні суду учасниками процесу доказів. Таким чином, у прокуратурі заявляють про упередженість суду.

Разом з тим, судді у справі про заворушення, що відбулися 2 травня 2014 року в Одесі, відхилили клопотання прокуратури про відвід колегії.