ua en ru

Прокуратура оскаржить виправдувальний вирок суду у справі 2 травня в Одесі

Прокуратура оскаржить виправдувальний вирок суду у справі 2 травня в Одесі Фото: прокуратура Одеської області (google.maps.com)

Прокуратура категорично не погоджується із вказаним рішенням суду

Прокуратура Одеської області оскаржить рішення Іллічівського (назва, яка була до лютого 2016 року, наразі м. Чорноморськ) міського суду, яким виправдано групу з 20 антимайданівців, яких звинувачували в організації і участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"18 вересня 2017 року колегією Іллічівського міського суду винесено виправдувальний вирок щодо всіх осіб, причетних до масових заворушень 2 травня 2014 року, які призвели до загибелі людей. Прокуратура категорично не погоджується із вказаним рішенням суду, що грубо порушує норми Закону, та вже готує апеляційну скаргу", - сказано у повідомленні.

Крім того у залі судового засідання у понеділок, 18 вересня, обласна прокуратура повідомила про підозру двом фігурантам масових заворушень у здійсненні публічних закликів до вчинення умисних дій з метою зміни меж території і державного кордону України, спрямованих на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 2 ст. 110 КК України). Прокуратура вже звернулася до суду про обрання вказаним особам запобіжного заходу в вигляді взяття під варту.

Нагадаємо, міський суд Чорноморська виправдав групу з 20 антимайданівців, яких звинувачували в організації і участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси.