ua en ru

Делегати ПАРЄ закликають Порошенко і Путіна до прямого діалогу з обміну полоненими

Делегати ПАРЄ закликають Порошенко і Путіна до прямого діалогу з обміну полоненими Фото: Турбйорн Ягланд

Особливо делегати асамблеї стурбовані ситуацією з Надією Савченко

Делегати Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) підписали декларацію, яка надає Генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду мандат на роботу для забезпечення діалогу між президентами України та Росії без посередників щодо обміну військовополоненими та, зокрема, української льотчиці Надії Савченко. Про це написав Віра Савченко в Facebook.

"Ми, члени ПАРЄ, що нижче підписалися, стурбовані ситуацією з українськими та російськими полоненими. У зв'язку з цим, керуючись резолюціями 20134 і 2077, ситуація з Надією Савченко викликає глибоке занепокоєння", - йдеться в документі.

В документі делегати зазначили, що український і російський президенти публічно заявили на прес-конференціях, відповідно, 17 грудня 2015 року і 14 січня 2016 року, про бажання провести обмін політичними в'язнями у відповідності з розділом 6 Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року.

"Таким чином, ми вимагаємо уваги Генерального секретаря Ради Європи до ситуації з цими заручниками і особливо до нагоди Надії Савченко, члена нашої Асамблеї, яку більше 1,5 років утримують в Росії. Цією декларацією ми закликаємо Генерального секретаря, використовуючи публічні заяви вищих посадових осіб цих двох країн, здійснити всі необхідні кроки, щоб стати посередником між Росією і Україною для обміну полоненими", - заявили вони в декларації.

Результат нашої з Cosmopoltan Project Foundation роботи по звільненю Наії Савченко: Підписана Деклараця, що надає ГенСек...

Опубліковано Vira Savchenko 26 січня 2016 р.

Нагадаємо, раніше новообраний президент ПАРЄ Педро Аграмунт підкреслив необхідність звільнення Надії Савченко