ua en ru

Делегація України відбула до Страсбургу для участі у 48-му пленарному засіданні Групи держав Ради Європи проти корупції

Делегація України у складі представників Міністерства юстиції відбула до Страсбургу для участі у 48-му пленарному засіданні Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO). Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, у ході засідання Україна, як член GRECO, візьме участь у розгляді звітів GRECO щодо чергового (третього) раунду оцінки низки держав, зокрема Азербайджану та Грузії.

За словами О.Лавриновича, Україна планує ознайомитися із змістом рекомендацій, наданих GRECO цим країнам, зі шляхами їх виконання та імплементації в законодавство, з тим щоб використати даний досвід при виконанні рекомендацій GRECO, що можуть бути надані Україні під час проведення аналогічного раунду оцінки.

Крім того, у ході засідання Україна має намір висвітлити стан виконання нашою країною антикорупційних рекомендацій, наданих GRECO у 2007 р. після першого та другого раундів оцінки України.

Зокрема, планується поінформувати про хід доопрацювання з урахуванням зауважень експертів GRECO законопроектів «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення засад запобігання та протидії корупції», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» та «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо вдосконалення процедур здійснення конфіскації».

У ході засідання GRECO українська делегація має також намір поінформувати членів та керівництво міжнародної антикорупційної організації про діяльність в Україні новоствореного Національного антикорупційного комітету.