ua en ru

Делегація Радфеда РФ відмовилася їхати в США

Делегація Радфеда РФ відмовилася їхати в США Фото: Валентина Матвієнко

Делегація відмовилася їхати в повному складі: Марія Бондаренко, Олександр Артем'єв, Поліна Хімшіашвілі

Російська делегація Ради Федерації у повному складі відмовилася їхати в США. Про це йдеться в заяві МЗС Росії.

Наголошується, що рішення американської сторони про видачу віз сприйняли з обуренням, в результаті чого участь Голови Радфеда Федеральних Зборів Російської Федерації В.І. Матвієнко було зірвано.

Планувалося участь у великих міжнародних заходах у Нью-Йорку, зокрема у Всесвітній конференції спікерів парламентів і зустрічі жінок-спікерів парламентів.

"Видана після довгих зволікань віза містить ряд неприпустимих обмежень по перебуванню В.І. Матвієнко в США", - йдеться в заяві.

Повідомляється, що з візою не дозволене брати участь у будь-яких зустрічах та інших заходах по лінії Міжпарламентського союзу.

"Подібні дії американської влади абсолютно неприйнятні. Вони являють собою грубе порушення загальноприйнятих норм міжнародного права, йдуть врозріз із зобов'язаннями держав, які беруть на своїй території багатосторонні форуми", - зазначили в поданій заяві.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки не видають візу главі Ради Федерації РФ Валентині Матвієнко, яка ще в червні отримала запрошення виступити на сесії Міжпарламентського союзу.