ua en ru

Делегація ООН отримала безперешкодний доступ до приміщень СБУ по Україні

Делегація ООН отримала безперешкодний доступ до приміщень СБУ по Україні Фото: ООН

У делегації ООН виникли труднощі з вивченням стану утримання позбавлених волі осіб на окупованих територіях

Делегації підкомітету ООН з попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання отримала безперешкодний доступ до приміщень Служби безпеки України (СБУ) по Україні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Делегація отримала безперешкодний і негайний доступ до усіх приміщень СБУ в різних регіонах країни, а також ознайомилася з документацією щодо роботи з особами, з якими проводяться процесуальні дії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, голова делегації ООН Малкольм Еванс наголосив на суттєвому прогресі, який відбувся в Україні з моменту попереднього візиту делегації у травні 2016 року.

Повідомляється, що СБУ передала главі делегації ООН оновлений інформаційний матеріал, який містить списки українських громадян, що незаконно утримуються представниками так званих ДНР та ЛНР, вважаються зниклими безвісти. Також були передані свідчення звільнених людей, які піддавались тортурам та насильно утримувалися на тимчасово непідконтрольній Україні території.

"Малкольм Еванс наголосив, що доступ до неконтрольованих українською владою територій залишається проблемою. У делегації ООН виникли труднощі з вивченням стану утримання позбавлених волі осіб на цих територіях", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що делегація підкомітету ООН з попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання перебувала в Україні 5-9 вересня.