ua en ru

Делегація "Нафтогазу" 3 квітня відвідає Москву для переговорів про погашення боргу за газ

Делегація НАК "Нафтогазу України" 3 квітня 2014 р. прибуде до Москви для проведення переговорів про погашення боргу України за газ

Делегація НАК "Нафтогазу України" 3 квітня 2014 р. прибуде до Москви для проведення переговорів про погашення боргу України за газ. Про це в Кабінеті міністрів заявив сьогодні журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша делегація поїде в четвер (до Москви). Будемо обговорювати цю проблему", - сказав Продан.

Він також зазначив, що озвучена сьогодні "Газпромом", ціна газу для України у другому кварталі сформована "з урахуванням знижки по Чорноморському флоту". Поки Міненерго не отримувало жодних документів щодо перегляду цієї знижки у зв'язку з денонсацією Росією відповідних угод.

Нагадаємо, Росія підвищила ціну на газ для України з 1 квітня 2014 р. Тепер ціна російського газу для України в II кварталі складатиме 385,5 дол за 1 тис. куб. м (у I кварталі вона становила 268,5 дол за 1 тис. куб. м).

17 грудня 2013 р. Україна і Росія підписали доповнення до довгострокового газового контракту, що передбачає, що ВАТ "Газпром" з 1 січня 2014 р. буде продавати НАК "Нафтогаз України" газ за ціною в 268,5 дол за 1 тис. куб. м. До цього ціна на газ для України становила близько 400 дол за 1 тис. куб. м.

Кабінет міністрів Арсенія Яценюка очікував, що 1 квітня 2014 р. ціна на газ, що поставляється в Україну з Росії, підвищиться до 480 дол за тис. куб. м.

Відзначимо, ціна газу в 385,5 дол. за тис. куб. м була озвучена сьогодні головою російського "Газпрому" Олексієм Міллером.