ua en ru

Делегація Кабміну проводить в РФ переговори щодо ціни на газ

Делегація Кабінету міністрів України проводить в Російській Федерації переговори щодо ціни на газ. Про це на брифінгу у Верховній Раді України заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

Делегація Кабінету міністрів України проводить в Російській Федерації переговори щодо ціни на газ. Про це на брифінгу у Верховній Раді України заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Є кредити від РФ, і ціни на газ, то фахівці від уряду продовжують переговори з РФ. Але поки що про якісь результати я не можу сказати", - повідомив Єфремов.

Водночас, за його словами, Президент України Віктор Янукович продовжує візит до Відня.

"Президент з державним візитом перебуває у Відні. В 15:30 він повернеться в Україну", - зазначив Єфремов.

Також, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сьогодні на брифінгу сказав, що Янукович найближчим часом заявить про те, що він домігся знижки на російський газ для України до 150 дол. за тис. куб. м.

"Що стосується газу, буде політично заявлено про те, що Президент Янукович виторгував знижку до 150 дол. на газ. Відразу хочу заявити, що якщо Росія зменшить на 150 дол. ціну на газ, це означає, що всі рахунки для населення України повинні бути зменшені вдвічі, всі рахунки на газ для української промисловості також повинні бути зменшені вдвічі, всі тарифи", - заявив Яценюк.

У той же час він висловив упевненість в тому, що народ України не відчує ніяких змін.

"Народ України не відчує нічого, окрім того, що додатково Президент Янукович і його оточення будуть заробляти на газі мільярди доларів щорічно, підвищуючи тарифи для населення", - зазначив Яценюк.

Відзначимо, що в Держдумі РФ вітає рішення Кабміну припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС, і готові надати експертну допомогу в розрахунках економічних та правових наслідків підписання такої угоди. Особливо це стосується цін на газ, зниження яких є одним з ключових питань переговорів між двома країнами. Нагадаємо, що за січень-вересень 2013 р. Україна імпортувала з РФ 18,2 млрд куб. м газу на 7,7 млрд дол. по 421 дол. за 1 тис. кв. м.

Зазначимо, що вчора в Держдумі заявляли, що Євросоюз веде себе з Україною як з напівколонією. Також, у зв'язку з цим сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна буде розвивати співробітництво з усіма стратегічними партнерами, насамперед з Росією. Азаров пообіцяв, що Кабмін проведе переговори з РФ і врегулює всі суперечливі питання.

Нагадаємо, що вчора, згідно з рішенням Кабінету міністрів № 905-р, призупинено укладення угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.