ua en ru

У справі про "рюкзаки Авакова" звучало прізвище його екс-заступника Чоботаря, - журналіст

У справі про "рюкзаки Авакова" звучало прізвище його екс-заступника Чоботаря, - журналіст Фото: Сергій Чоботар

Провадництво розслідується в рамках загальної великої справи про корупцію в МВС

По справі про закупівлі Міністерством внутрішніх справ України рюкзаків для бійців Нацгвардії за 3 тис. грн за штуку відкрито кримінальне провадження, слідчий цікавився особисто міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, його фірмами, сином, також фігурувало ім'я заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чоботаря. Про це у своєму Facebook написав український журналіст Роман Бочкала.

"З приводу справи про рюкзаки Авакова. Почитав, що пише преса... Правда наступна. Відкрито кримінальне провадження. За фактом. Слідчий цікавився особисто Аваковим, його фірмами, сином, звучало також прізвище Чоботар. Кримінальну справу поки не порушено. Провадництво розслідується в рамках загальної великої справи про корупцію в МВС. Ох відчуваю скоро будуть гучні затримання і відставки... Що стосується рюкзаків, то на даний момент мова йде про підозру у порушенні посадовими особами МВС, конкретно керівним складом ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". П'ята частина найжорсткіша - розтрати в особливо великих розмірах. Санкція предсматривает термін позбавлення волі від 7 до 13 років із забороною обіймати певні посади та з конфіскацією майна", - написав Бочкала.

По поводу дела о рюкзаках Авакова. Почитал, что пишет пресса... Правда следующая. Открыто уголовное производство. По фак...

Posted by Роман Бочкала on 7 Июль 2015 г.

Нагадаємо, раніше журналіст повідомляв, що Генеральна прокуратура України порушила справу щодо закупівель МВС рюкзаків для АТО за 3 тис.