ua en ru

У справі про незаконну вирубку лісу замішані співробітники прокуратури, - Слободян

У справі про незаконну вирубку лісу замішані співробітники прокуратури, - Слободян Фото: Олег Слободян

За його словами, прикордонники у зазначеному виробництві - не основні фігуранти

У справі про незаконну вирубку лісу замішані співробітники прокуратури. Про це помічник голови Державної прикордонної служби України (ДПС) Олег Слободян повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

За його словами, прикордонники у зазначеному виробництві - не основні фігуранти.

"Справді, у процесі службового розслідування встановлено, що вирубка здійснювалася протягом тривалого періоду, це питання і повинна була б досліджувати військова прокуратура в рамках кримінальної справи. Ми зі свого боку всі факти, які ми встановили, більше того, ми встановили що на ділянці не одного відділу, а на ділянках трьох відділів проводилася ця вирубка. І найголовніше, що прикордонники не є в цій справі основними фігурантами, тому що будь-яка злочинна схема існує з залученням представників інших правоохоронних органів, і тому числі і прокуратури", - заявив Слободян.


За словами Слободяна, будь-яка злочинна схема існує з залученням представників влади.

"Будь-яка злочинна схема існує з залученням представників і, дуже часто, представників місцевої влади, і, в даному випадку, представників лісгоспу. Тобто ми говоримо про масштабної схемою, до якої було залучено багато людей з різних відомств, в тому числі і правоохоронних. Прикордонники виявили ініціативу, прикордонники викрили, сприяють розвитку, і в даному випадку прикордонників ще й намагаються зробити крайніми", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обшуки в ДПС завершені.