ua en ru

У справі голови Держаудитслужби завершено досудове розслідування

У справі голови Держаудитслужби завершено досудове розслідування Фото: Лідія Гаврилова (Гонтар Володимир / УНІАН)

НАБУ виявило в Гаврилової незадекларовані активи на 10 млн гривень

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) завершило досудове розслідування в справі щодо незаконного збагачення голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зазначено, що детективи антикорупційного агентства за дорученням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 3 березня 2018 року повідомили голові Держаудитслужби про завершення досудового розслідування стосовно неї та відкрили доступ посадовцю та її захисникам до матеріалів слідства.

Очікується, що після ознайомлення з матеріалами буде складено обвинувальний акт для подальшого скерування до суду.

"Як з’ясувало слідство, голова Державної аудиторської служби впродовж 2015-2017 років отримала у власність активи на загальну суму майже 10 млн гривень, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами, та вартість яких значно перевищує її законні доходи", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на переконання детективів Бюро, посадовець внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 (понад 2,86 млн гривень) та 2016 роки (понад 4,67 млн гривень).

"Слідство вважає, що посадовець вдалася до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у неї та членів її сім’ї майна", - наголосили в НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обвинувальний акт у справі голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової протягом місяця вже буде в суді.