ua en ru

У справі Бочковського і Стоецкого встановлено розкрадання 1 млн грн бюджетних коштів, - МВС

У справі Бочковського і Стоецкого встановлено розкрадання 1 млн грн бюджетних коштів, - МВС Фото: Сергій Бочковський

Слідство у справі Бочковського і Стоецкого планують завершити до кінця вересня

У рамках слідства у справі екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергія Бочковського і його колишнього заступника Василя Стоецкого встановлено розкрадання 1 млн грн бюджетних коштів. Про це під час брифінгу заявив керівник слідчої групи з розслідування цієї справи Євген Кожухивский, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент під час розслідування кримінального провадження встановлена сума розкрадання бюджетних коштів 1,1 млн грн. Разом з цим встановлено заподіяння державі шкоди, який документально підтверджений висновками економічних експертиз, на суму понад 6,5 млн грн", - повідомив Кожухивский.

За його словами, під час досудового розслідування були встановлені додаткові епізоди злочинної діяльності екс-керівників ДСНС, повідомлення про підозру перебувати на узгодженні в Генеральній прокуратурі України.

Кожухивский додав, що розслідування за даним виробництва планують завершити до кінця вересня.

"Кримінальне провадження за епізодами, пов'язаних з розкраданням бюджетних коштів в особливо великих розмірах на даний момент заплановано виділити в окреме виробництво, так як в ньому направлено ряд запитів про надання правової допомоги правоохоронних органів іноземних країн, а саме: Кіпру, Латвії", - додав він.

Нагадаємо, в липні Сергію Бочковскому і Василю Стоецкому продовжено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 26 вересня 2015 р.