ua en ru

Справи проти ПриватБанку стали приводом для жорстких розмов між Порошенком і Луценко, - джерела

Справи проти ПриватБанку стали приводом для жорстких розмов між Порошенком і Луценко, - джерела Фото: кримінальні справи проти "Привату" викликали невдоволення президента (РБК-Україна)

Припускають, що інформацію про зустрічі "злив" сам Коломойський

Кримінальні справи проти державного "ПриватБанку" стали приводом для невдоволення президента України Петра Порошенка діяльністю генерального прокурора Юрія Луценка. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна: "Всіх у відставку із-за чого воюють міністр фінансів, генпрокурор і Коломойський".

Крім того, глава держави зацікавився поїздками Луценка в Амстердам і зустрічами його там з українським бізнесменом, екс-власником "Привату" Ігорем Коломойським.

При цьому сполучною ланкою між Коломойським і генпрокурором називають нардепа від БПП Олександра Третьякова. Однак сам депутат в коментарі РБК-Україна заперечує причетність до переговорів зазначених осіб.

"Я не спілкуюся з Коломойським. І в Амстердамі мене теж не було. В цей день у моєї дружини був день народження, легко можна перевірити, де я був", - сказав він.

У той же час інші джерела стверджують, що собтия відбувалися в головному офісі "ПриватБанку" у Дніпрі, не були обшуками в буквальному сенсі слова, а були "слідчим експериментом", оскільки співробітники ГПУ не могли не проводити слідчі дії в рамках розпочатого розслідування, а саму виїмку документів нібито зупинив сам генпрокурор.

Крім того, в оточенні Луценка підозрюють, що історію із зустріччю в Амстердамі міг "злити" сам Коломойський.

"Це в його стилі. Як і всі його телефонні розмови з політиками, які час від часу викидаються в інтернет", - додало джерело РБК-Україна.

Нагадаємо, раніше джерела РБК-Україна повідомили про те, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) ще на початку грудня проводила обшуки у справі аудиторів" "ПриватБанку".