ua en ru

Деканоідзе підтвердила повернення собі грузинського громадянства

Деканоідзе підтвердила повернення собі грузинського громадянства Фото: Хатія Деканоідзе знову грузинка (facebook.com/khatia.dekanoidze)

Нині екс-глава Нацполіції має велике бажання брати активну участь у грузинській політиці

Колишня голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе підтвердила, що повернула собі грузинське громадянство. Про це вона заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я беру дуже активну участь у грузинській політиці, після того, як президент Грузії повернув мені громадянство. Було дуже багато спекуляцій, що у нас були подвійні громадянства. У мене не було іншого громадянства, окрім українського. Ми відмовилися. Після того, як я залишила пост, через кілька місяців я подала заяву до президента Грузії й отримала вдруге грузинське громадянство. Я народилася в Грузії, тому за законом це можна", - розповіла Деканоідзе.

Вона також зізналася, що має велике бажання брати активну участь у грузинській політиці.

"Я думаю, зараз це дуже важливо, не тільки для того, щоб не допустити відкат, а й не допустити повернення на російську орбіту. Це дуже важливо для мене, це справа честі", - наголосила екс-глава Нацполіції.

Як відомо, Деканоідзе позбавили громадянства Грузії після того, як її призначили головою Нацполіції в Україні. Очолюючи поліцію, Деканоїдзе скористалася нормою закону України "Про громадянство", що дозволяє іноземцю працювати на держслужбі два роки зі збереженням двох паспортів, однак усе ж її позбавили громадянства Грузії.

Нагадаємо, 14 листопада 2016 року Деканоідзе заявила, що йде у відставку, яку пізніше затвердив Кабмін.