ua en ru

Дегрік: Нацбанк продовжує зменшувати тиск держави на бізнес

Дегрік: Нацбанк продовжує зменшувати тиск держави на бізнес Фото: Альона Дегрік (прес-служба)

Національний банк продовжує політику, спрямовану на покращення умов ведення бізнесу, вважає експерт

Спростивши процедуру залучення зовнішніх кредитів, Національний банк України продовжує політику, спрямовану на покращення умов ведення бізнесу в країні. Так вважає засновник і генеральний директор ФК "Леогеймінг Пей" (CEO LeoGaming) Альона Дегрік.

"З 20 серпня запрацює нова система реєстрації договорів кредитування в іноземній валюті. Тепер цим буде займатися не регулятор, а уповноважений банк. Це дозволить прискорити процедуру залучення кредитів для бізнесу і спростить роботу комерційних банків. Адже тепер їм для реєстрації договору кредитування або внесення змін до нього досить буде направити в НБУ відповідний електронний документ", — сказала вона.

Експерт також звернула увагу на те, що НБУ продовжує послаблювати надмірне регулювання державою ведення бізнесу.

"Чим менше перевірок, тим ефективніше працює бізнес, тим більші податкові відрахування. І в НБУ це розуміють. Тому регулятор скасував обов'язкову додаткову перевірку документів, яка раніше проводилася, якщо виникали підозри у ризикованості операції, пов'язаної з кредитуванням. Тепер підприємцям стане простіше залучати кредитний ресурс для розвитку бізнесу. А це, в свою чергу, позитивно позначиться на розвитку економіки", — сказала Дегрік.