ua en ru

Дефіцит "Нафтогазу" в цьому році скорочено до 5 разів, - Яценюк

Дефіцит "Нафтогазу" в цьому році скорочено до 5 разів, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

На наступному тижні буде звіт аудиторських фірм за тарифами

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що до 2015 року уряд скоротив дефіцит НАК "Нафтогаз України" в п'ять разів. Про це він сказав в інтерв'ю 5 каналу, передає прес-служба Кабміну.

Яценюк повідомив, що в цьому році уряду вдалося скоротити дефіцит "Нафтогазу" в п'ять разів.

"Тобто, було 10 млрд у минулому році. На цей рік ми очікуємо 1,5-2 млрд, в залежності від того, яка буде ситуація", - сказав він.

"Іншого шляху, ніж приведення тарифів до ринкової цифрі, немає. Яку мету ми переслідуємо? Мета наступна - через 10 років Україна повинна стати повністю енергетично незалежною країною. Це завдання. І ми до цього завдання рухаємося в тому числі через ринкові тарифи", - підкреслив Яценюк.

Він зазначив, що тарифи повинні були зрости до ринкового рівня за один рік, однак уряд розтягнуло цей процес на три роки.

"Ми це розтягнули на три роки. Ми передбачили соціальну норму - 200 кубічних метрів для громадян. Ми поетапно вводимо нові тарифи. Ми почали програму субсидій", - сказав прем'єр.

Він додав, що на наступному тижні має бути звіт чотирьох міжнародних аудиторських фірм по формуванню тарифів. За його словами, "тарифи не відповідають ринку, так як вони занижені".

Нагадаємо, Яценюк також анонсував спрощення процедури надання житлових субсидій.