ua en ru

Дефіцит газу в Криму складає приблизно 3 млн куб. м

Дефіцит газу в Криму складає приблизно 3 млн куб. м.

Дефіцит газу в Криму складає приблизно 3 млн куб. м. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".

"Автономна республіка Крим абсолютно енергозалежна від материкової частини України... Загальний обсяг споживання природного газу кримчанами у 2013 р. склав 1,654 млрд куб. м, у той же час видобуток цього виду палива за результатами минулого року - 1,651 млрд куб. м", - заявив Прордан.

Таким чином, дефіцит газу в Криму складає приблизно 3 млн куб. м.

"Станом на середину березня в Глібовському ПСГ, яке експлуатується державною компанією "Чорноморнафтогаз", на зберіганні є 670 млн куб. м газу. Середньодобовий видобуток підприємством "Чорноморнафтогаз" становить 5,7 млн куб. м газу. А за добу споживають кримчани взимку 9-12 млн влітку 2-2,3 млн куб. м. За мить неможливо здійснити глобальну зміну логістики енергопостачання півострова, а тому будь-які спроби швидко змінити ситуацію призведуть до того, що існуюча система може бути швидко знищено. Наслідком стануть серйозні порушення всіх складових, які формують основи життєзабезпечення півострова. Сподіваюся, що цього не буде", - зазначив Продан.