ua en ru

Дефіцит бюджету США в 2010 фінансовому році буде становити 10% ВВП

Дефіцит бюджету США на 2010 фінансовий рік, імовірно, буде близький до 10% валового внутрішнього продукту, що майже стільки ж, як дефіцит попереднього року, повідомляє Bloomberg, посилаючись на заяву представника казначейства США.

"Ми очікуємо, що дефіцит цього року буде аналогічним чи навіть трохи нижчим ніж у минулому році у відсотках від ВВП", - сказала Мері Міллер, помічник секретаря з питань фінансових ринків. Вона сказала, що економіка навряд чи зануриться назад в рецесію, хоча відновлення потребує часу.

Це був найгірший спад з часів великої депресії, скорочення податкових надходжень при одночасному збільшенні витрат, що сприяло дефіциту 1,4 трлн дол. у 2009 фінансовому році. Голова Федеральної резервної системи Бен Бернанке вчора заявив, що законодавці повинні прийняти правила, які обмежують витрати федерального боргу і поставити націю на більш стійкий фінансовий шлях.

М.Міллер, у своєму виступі на конференції Futures Industry Association, також сказала, що рішення ФРС щодо купівлі казначейських цінних паперів на вторинному ринку не вплине на управління боргом.

"Федеральна резервна система залишається дуже великим інвестором на нашому ринку. Я хотіла би підкреслити, що їхнє рішення про покупку Казначейства на вторинному ринку не впливає, і не буде впливати на нашу стратегію управління", - сказала М.Міллер.