ua en ru

Дефіцит бюджету Греції за 9 міс. 2012 р. скоротився на 37,3% - до 12,6 млрд євро

Дефіцит бюджету Греції за перші 9 місяців 2012 р. скоротився на 37,3% до 12,6 млрд євро порівняно з 20,1 млрд євро за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє "Росія-24".

Скоротити бюджет вдалося завдяки різкому скороченню витрат, які знизилися більш ніж на 13% до 49,4 млрд євро, але доходи бюджету зараз перебувають на рівні 36,7 млрд євро, тоді як необхідний рівень 38 млрд євро. Таким чином, незважаючи на сильне підвищення податків, грецькому бюджету не вистачило 1,3 млрд євро до мети, встановленої в плані по виходу з кризи. Уряд країни пов'язує це з тим, що страйк працівників податкової служби у вересні призвів до того, що податкові надходження були зібрані на 500 млн менше, ніж повинні були, але тепер ця сума перейде на жовтень, повідомляє Wall Street Journal.

Тим не менше, ці цифри не враховують ключові елементи державного бюджету, який використовується для оцінки виконання бюджетних вимог ЄС і МВФ за програмою порятунку.

У спробі скоротити дефіцит Мінфін Греції скоротив інвестиції в економіку приблизно на 20%, що шкодить темпам економічного зростання. Також первинні витрати були скорочені за рахунок скорочення виплат держслужбовцям.

Читайте також: Рівень безробіття в Греції в липні 2012 р. склав рекордні 25,1%