ua en ru

Дід Хасан похований у Москві на Хованському кладовищі

Кримінальний "авторитет" Аслан Усоян, відомий під прізвиськом "Дід Хасан", похований у Москві на Хованському кладовищі. На заході побували декілька сотень відвідувачів, передає РСН.

Біля входу були посилені заходи безпеки. Місцеві охоронці обмежили проїзд по деяких дорогах кладовища, а також не пускали на територію журналістів.

Раніше Усояна планувалося поховати в Тбілісі, але грузинська влада заборонила це, і літак з тілом Діда Хасана повернувся до Москви.

Нагадаємо, 75-річний Усоян був убитий 16 січня близько 14:00 за московським часом при вході в ресторан на ул.Поварській у Москві. В результаті стрілянини Дід Хасан був поранений в області шиї, а одна із співробітниць ресторану - кулями, що пройшли через вхідні двері - в праве стегно і грудну клітку зліва. Співробітники ресторану негайно викликали швидку допомогу, проте охоронці Усояна, надавши першу медичну допомогу Усояну, не чекаючи приїзду медичних співробітників, самостійно відвезли потерпілого в клінічну лікарню ім. Боткіна, де він згодом помер. Жінку, що отримала вогнепальні поранення, співробітники швидкої допомоги доставили в Інститут швидкої і невідкладної допомоги ім. Скліфосовського, де вона до цих пір знаходиться в реанімації.

При огляді місця події слідством було встановлено місце, звідки, імовірно, велася стрілянина - це сходова клітка будинку напроти ресторану, де окрім шести гільз калібру 9 мм було виявлено складаний стілець і фрагмент тканини. За попередніми даними, стрілянина в Усояна велася з АС (автомат спеціальний) "ВАЛ".

Раніше на життя Діда Хасана неоднократно здійснювалися збройні замахи.

Читайте також: Грузинська влада не дозволили поховати Діда Хасана в Тбілісі