ua en ru

Давутоглу порівняв дії РФ в Сирії з війною в Афганістані

Давутоглу порівняв дії РФ в Сирії з війною в Афганістані Фото: Ахмет Давутоглу

Давутоглу заявив, що в 90% авіаударів РФ в Сирії постраждали мирні жителі

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу попередив Росію про можливі наслідки її дій у сусідній Сирії. Прем'єр припустив, що РФ може "загрузнути" в Сирії, як Радянський Союз в Афганістані в 1979 році, повідомляє Huriyett.

"Тирани, які перетворили Сирію в озеро крові колись заплатять ціну за те, що вони зробили", - сказав Давутоглу.

"Ніхто не повинен забувати, як радянські війська, які були могутніми під час холодної війни, вступили в Афганістан, а залишили Афганістан в рабському становищі. Ті, хто вступив до Сирії сьогодні також покинуть Сирію в рабському становищі", - сказав Давутоглу.

Як наголошується, озброєна кампанія Росії проти бойовиків "Ісламської держави Іраку і Леванту" (ІДІЛ) у Сирії і її відкрита військова присутність в охопленій війною країні є першим великим іноземним втручанням Москви з моменту радянського вторгнення в Афганістан.

"Росія продовжує нещадно бомбити цивільні об'єкти, які не мають нічого спільного з тероризмом. У нас є інформація про місцезнаходження кожної бомби, скинутої Росією. 90% з більш ніж 6 тис. вильотів - напади на мирних громадян і лише 10 відсотків на ІДІЛ", - сказав Давутоглу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Європейської ради Дональд Туск впевнений, що авіаудари Росії в Сирії тільки погіршують ситуацію в країні.