ua en ru

У Давосі сьогодні стартує Всесвітній економічний форум

У Давосі сьогодні стартує Всесвітній економічний форум Фото: Всесвітній економічний форум у Давосі (president.gov.ua)

На форумі в Давосі очікується виступ президента України Петра Порошенка

У Давосі (Швейцарія) сьогодні, 23 січня 2018 року, стартує чергова сесія Всесвітнього економічного форуму, основною темою якого буде "Створення спільного майбутнього в розділеному світі". Форум триватиме до 26 січня.

Відомо, що серед учасників форуму будуть лідери Франції, Бермании, Британії, Ізраїлю, Канади та Індії. Крім того, підтверджено участь президента України Петра Порошенка та керівників інших держав і міжнародних організацій. Відзначимо, на даний момент під питанням знаходиться участь у форумі президента США Дональда Трампа у зв'язку з тим, що американська сторона відклала виліт через необхідність погодити продовження фінансування уряду США.

Сьогодні вранці за ініціативою Швейцарії в Давосі вже почалася конференція міністрів культури країн, які підписали Європейську культурну конвенцію. Представлені думки будуть відображені у підсумковій декларації про культуру будівництва, яка буде оприлюднена на Всесвітньому економічному форумі.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Порошенко і Трамп проведуть зустріч у Давосі. Крім того, він анонсував переговори з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном в Парижі (Франція). Разом з тим, Клімкін не сказав, коли саме відбудеться така зустріч.