ua en ru

Давос-2018: Порошенко ініціює створення нової "коаліції" через агресію РФ

Давос-2018: Порошенко ініціює створення нової "коаліції" через агресію РФ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко сьогодні бере участь у форумі в Давосі

Президент України Петро Порошенко у рамках виступу на форумі у Давосі виступив з ініціативою створення нової "коаліції" через агресії Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Порошенка у Facebook.

Так, Порошенко сьогодні бере участь в інтерактивній сесії "Центральна та Східна Європа: новий порядок денний для континенту?".

"Сьогодні ми знаходимося у ситуації, коли Росія розгорнула непроголошену війну проти нас всіх. Тому, враховуючи такий стан речей, ми маємо думати про нові коаліції, нові програми або нові підходи. І моя пропозиція проста і зрозуміла: у нас має бути спільна коаліція, спільна відповідь та спільна програма, аби протистояти агресії", - заявив він.

Радий взяти участь в інтерактивній сесії «Центральна та Східна Європа: новий порядок денний для континенту?» та поділитися своїми ідеями та баченням ситуації. Сьогодні ми знаходимося у ситуації, коли Росія розгорнула непроголошену війну проти нас всіх. Тому, враховуючи такий стан речей, ми маємо думати про нові коаліції, нові програми або нові підходи. І моя пропозиція проста і зрозуміла: у нас має бути спільна коаліція, спільна відповідь та спільна програма, аби протистояти агресії. It is also my pleasure to share with you my ideas on the topic of our today’s session “Central and Eastern Europe: a new agenda for the continent?”. We are in a full swing of undeclared war by Russia against all of us. It is with this reality in mind that we shall think about new coalitions, new agendas or new approaches. My reply is simple and clear: we shall have one coalition, one response, and one agenda to resist aggression. #WEF2018

Опубліковано Петром Порошенком 26 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках форуму в Давосі планувалося, що Порошенко виступить із промовою під час сесії "Центральна та Східна Європа: новий порядок денний для континенту?", візьме участь у Неформальному засіданні світових економічних лідерів "Створення спільного майбутнього у розколотому світі" та виступить під час інвестиційної панелі Української асоціації венчурного і приватного капіталу в Ukrainian House Davos.

Також у рамках форуму Порошенко проведе низку двосторонніх зустрічей з главами держав та урядів, керівниками міжнародних фінансових організацій, а також з президентами провідних іноземних компаній та світовими інвесторами.