ua en ru

Дату засідання у справі Саакашвілі визначить суд після отримання матеріалів від прокурорів, - ГПУ

Дату засідання у справі Саакашвілі визначить суд після отримання матеріалів від прокурорів, - ГПУ Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Засідання стосуватиметься запобіжного заходу політику

Дату засідання по запобіжному заходу для екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі визначить суд після отримання матеріалів від прокурорів. Про це повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко в Facebook.

"Після затримання Михайла Саакашвілі прокурори почали підготовку матеріалів до суду. Сторона звинувачення проситиме запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета (затриманому інкримінують ч.2 ст.256)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, після підготовки всіх необхідних матеріалів прокурорами їх буде передано до суду, який визначить час і дату засідання для обрання запобіжного заходу.

Крім того, Андрій Лисенко в коментарях пояснив, що статті 15 і 28, про які раніше йшлося, демонструють лише стадію вчинення злочину і форму співучасті відповідно, а "головне звинувачення - по 256-й".

Після затримання М.Саакашвілі прокурори розпочали підготовку матеріалів до суду. Сторона обвинувачення проситиме запобіж...

Опубліковано Андрієм Лисенком 8 грудня 2017 р.

Відзначимо, затримання політика проводилося в Солом'янському районі Києва. Останній переданий слідчому органу розслідування кримінального провадження. Ніхто зі сторонніх громадян при затриманні не постраждав

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прес-служби генпрокурора України Юрія Луценка, що суд над Саакашвілі може відбутися вже сьогодні, 9 грудня 2017 року.