ua en ru

Дата наступного раунду газових переговорів буде визначена після 7 жовтня, - Новак

Дата наступного раунду газових переговорів між Україною, Росією і ЄС буде визначена після 7 жовтня.

Дата наступного раунду газових переговорів між Україною, Росією і ЄС буде визначена після 7 жовтня. Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак (на фото), цитує його слова прес-служба Міненерго РФ у Twitter.

"Дата наступної зустрічі буде визначена після 7 жовтня", - сказав Новак.

За його словами, в даний момент відповідно до домовленостей, досягнутих 26 вересня в Берліні, йде процес узгодження протоколу.

Нагадаємо, сьогодні міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що Україна і Росія до вівторка, 7 жовтня 2014 р., повинні подати свої пропозиції щодо відновлення поставок природного газу.

26 вересня Україна, Росія і ЄС на міністерській зустрічі в Берліні обговорили пропозиції Єврокомісії щодо врегулювання кризи, і зараз продовжують пошук компромісного варіанту.

Зокрема, єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер заявив журналістам, що ЄС і РФ погодили так званий "зимовий пакет".

Проект "зимового пакету" передбачає, що Україна до кінця 2014 р. сплатить Росії 3,1 млрд дол. боргу за газ, а "Газпром" зобов'язується поставити 5 млрд куб. м газу за 385 дол. після оплати Україною 2 млрд дол. боргу. Дія цього договору розраховане на 6 місяців.