ua en ru

Дані про десятки заручників в ОРДЛО приховуються, - Оліфер

Дані про десятки заручників в ОРДЛО приховуються, - Оліфер Фото: Дарка Оліфер (facebook.com-darka.olifer)

Ще раз озвучено готовність передати РФ більше 20 її громадян, ув'язнених в Україні за злочини

Під час засідання тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську у середу, 18 квітня, українська сторона наголосила, що на сьогодні приховуються дані про десятки заручників в ОРДЛО та озвучила вимогу надати повну інформацію про ув’язнених. Про це повідомила прес-секретар представника України у контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"В рамках роботи гуманітарної підгрупи українська сторона озвучила вимогу надати інформацію про тих, хто тривалий час утримується в заручниках на території ОРДЛО - дані про десятки людей приховуються. Ще раз озвучено готовність передати РФ більше 20 її громадян, які перебувають в закладах української пенітенціарної системи за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України, в обмін на звільнення політв'язнів, яких утримують на території РФ", - зазначила Оліфер.

Також українською стороною жорстко поставлено питання щодо розблокування роботи з пошуку зниклих безвісти.

Великоднє перемир'я було зірвано. СММ ОБСЄ констатує ризик подальшої ескалації ситуації на Донбасі. З 30 березня по 16...

Опубліковано Даркою Оліфер 18 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше заступник голови Верховної Ради України, представник України в ТКГ Ірина Геращенко заявила, що у ході засідання контактної групи в Мінську сторони не досягли прогресу в питанні звільнення заручників.