ua en ru

Данилюк заявив, що робота над створенням держреєстру соціальних виплат триває

Данилюк заявив, що робота над створенням держреєстру соціальних виплат триває Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Данилюк назвав створення держреєстру одним із пріоритетів

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що робота над створенням державного реєстру соціальних виплат триває. Про це він сказав сьогодні, 26 жовтня 2017 року, під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми над цим працюємо. Так, нам треба працювати з реєстром. Це пріоритет, але є набагато більше речей, над якими ми також працюємо зараз. У нас є декілька важливих проектів", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева повідомляв про плани щодо введення норми про створення електронного реєстру трудових договорів.

"Ми плануємо в Мінсоцполітики запровадити ще одну важливу річ, а саме електронний реєстр трудових договорів в Україні. Тобто роботодавець буде зобов'язаний надавати інформацію про укладення трудового договору з кожним, хто працює за наймом, вносити в спеціальний реєстр", - заявляв Рева.

За його словами, таким чином, трудовий договір громадянина можна буде накладати на систему персоніфікованого обліку Пенсійного фонду для того, щоб відстежувати інформацію про виплату заробітної плати або страхових внесків. Після припинення трудових договорів, вони будуть архівуватися.