ua en ru

Данилюк розповів, що потрібно для отримання макрофінансової допомоги від ЄС

Данилюк розповів, що потрібно для отримання макрофінансової допомоги від ЄС Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Парламенту необхідно прийняти низку законопроектів, внесених Мінфіном

Для отримання чергових траншів фінансової допомоги від Європейського Союзу Верховній Раді необхідно прийняти низку законопроектів, запропонованих Міністерством фінансів. Про це під час зустрічі з головою представництва ЄС в Україні Хьгом Мінгареллі заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає прес-служба Мінфіну.

За словами міністра, у Верховній Раді давно зареєстрований пакет законопроектів, який парламентарії не розглядають тривалий час.

Зазначені законопроекти не тільки потрібні для отримання фінансування, але і передбачені зобов'язаннями в рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Зокрема, угода зобов'язує Україну прийняти законопроекти щодо митного контролю, уповноважених економічних операторів, бухгалтерського обліку та фінансової звітності, аудиторської діяльності та інші.

Нагадаємо, вчора після зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском президент України Петро Порошенко заявив про те, що Угода про асоціацію України з Європейським союзом запрацює в повному обсязі з 1 вересня.