ua en ru

Данилюк розповів, коли буде призначений новий глава ПриватБанку

Данилюк розповів, коли буде призначений новий глава ПриватБанку Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Він повідомив, що наразі триває фінальний етап відбору кандидатів

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що зараз проходить фінальний етап відбору кандидатів на посаду голови "ПриватБанку". Про це він розповів в інтерв'ю "ЛБ".

"Зараз триває фінальний етап відбору кандидатів", - сказав Данилюк, додавши, що до кінця жовтня вже має бути призначений глава "ПриватБанку".

Також він розповів про майбутню зарплату голови "ПриватБанку": "зарплату встановлює наглядова рада - це не функція міністра. Рівень зарплат на держпідприємствах повинен бути таким же, як на приватних підприємствах. Це моя принципова позиція. Що таке рівень компенсації? Це рівень людини, якого ти залучаєш. На маленьку зарплату хороший фахівець не прийде. У нього завжди будуть альтернативні варіанти".

Данилюк заявив, що Мінфін хоче отримати професійного управлінця, мотивованого і який готовий буде стикатися з усіма складнощами, приймати рішення і брати на себе відповідальність за ці рішення, додавши, що праця такого менеджера повинен адекватно оплачуватися.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності Михайло Довбенко не виключив, що главою "ПриватБанку" може стати іноземний громадянин.