ua en ru

Данилюк зажадав від Насирова знизити тиск на бізнес

Данилюк зажадав від Насирова знизити тиск на бізнес Фото: Данилюк вимагає від ДФС перестати тиснути на бізнес

Зокрема, скоротити кількість кримінальних проваджень

Міністр фінансів Олександр Данилюк дав доручення голові ДФС Роману Насирову прийняти всі необхідні заходи для того, щоб значно знизити тиск на бізнес. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

зокрема, міністр обурений кількістю кримінальних проваджень стосовно підприємців і компаній, що знаходяться в роботі у податкової міліції і відкритих ще до того, як на руках у слідчих виявляються реальні докази вчинення злочину, - йдеться в повідомленні.


За інформацією бізнес-омбудсмена Шемети, в 2015 році було розпочато 1748 кримінальних проваджень, тоді як всього лише 55 були передані до суду з обвинуваченням. Тобто з-за того, що ДФС шукала кілька десятків порушників, реального тиску зазнали понад півроти тисячі підприємств, - повідомляє Данилюк.

"Якщо немає підтвердження порушення, немає складу злочину, то не може бути й кримінального провадження. Ми оперативно вирішимо це питання через окреме доручення. Системне і остаточне рішення - це комплексна реформа ДФС і ліквідація податкової міліції", - зазначив міністр фінансів.

Нагадаємо, Насиров виступає проти проведення повторної податкової амністії.