ua en ru

Данилюк підтвердив погодження МВФ виділення чергового траншу Україні

Данилюк підтвердив погодження МВФ виділення чергового траншу Україні Фото: Олександр Данилюк підтвердив черговий транш МВФ

За його словами, це - результат виконання Україною узгодженої з МВФ програми реформ

Міжнародний валютний фонд погодив оновлений меморандум щодо України і розгляне виділення траншу у другій половині березня. Цю інформацію підтвердив міністр фінансів Олександр Данилюк у своєму Facebook.

"Ми досягли staff level agreement із МВФ щодо перегляду програми співпраці та винесення питання про виділення наступного траншу на розгляд Ради директорів фонду. Це є результатом виконання Україною узгодженої з МВФ програми реформ та спільної злагодженої роботи президента, уряду та Національного банку", - написав міністр у соцмережі.

Ми досягли staff level agreement з МВФ щодо перегляду програми співпраці та винесення питання про виділення наступного т...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 4 березень 2017 р.

Як очікується, наступний транш для України складе один мільярд доларів.

Як відомо, фінансову допомогу Україні надають у рамках чотирирічної програми підтримки української економіки, яку фонд запустив у 2015 році. Загальна сума, яку планують виділити Україні - 17,5 млрд доларів.

Україна вже отримала понад шість мільярдів. Перший транш був п'ять мільярдів, другий - понад півтора мільярда доларів. Виділення попереднього, третього траншу, яке планували у 2015 році, призупинили у зв'язку із невиконанням Києвом низки умов, але згодом їх узгодили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд на рівні експертів досяг домовленості з Україною щодо третього перегляду програми в рамках механізму розширеного фінансування.