ua en ru

Данилюк: звернення в англійський суд - один з елементів нашої стратегії щодо РФ

Данилюк: звернення в англійський суд - один з елементів нашої стратегії щодо РФ Фото: Міністр фінансів Олександр Данилюк

Документ забезпечить сильну позицію України під час розгляду позову

Подання до Високого суду Англії заперечення на позов Російської Федерації про повернення так званого "російського боргу" - це один з елементів української стратегії щодо РФ. Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Подання сьогодні Україною до Високого суду Англії заперечення проти позову стосовно повернення так званого "російського боргу" є результатом кропіткої командної роботи міністерств і відомств, яку координував Мінфін, за участю висококваліфікованих юридичних радників. Нами підготовлений якісний документ, що забезпечить сильну позицію України під час розгляду цього позову", - зазначив він.


Також Данилюк заявив, що це є одним із елементів більш масштабної юридичної стратегії, спрямованої на притягнення Росії до відповідальності за агресію та інші протиправні дії щодо України, включаючи незаконну окупацію Кримського півострова.

Нагадаємо, раніше Україна подала у Високий суд Англії заперечення на позов РФ про виплату 3 млрд доларів боргу.