ua en ru

Данилюк назвав величину і терміни виділення наступного траншу від МВФ

Данилюк назвав величину і терміни виділення наступного траншу від МВФ Фото: Олександр Данилюк (РБК-Україна)

Наступний транш має скласти близько 1,9 млрд доларів

Наступний транш від Міжнародного валютного фонду в рамках програми співпраці з Україною складе близько 1,9 млрд доларів. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр фінансів Олександр Данилюк.

"З 17,5 мільярдів доларів програми ми на даний момент отримали 8,5 мільярдів. Наступний транш повинен бути близько 1,9 мільярда доларів. Це залишає можливість для ще одного траншу в цьому році. Такі плани. Сподіваюся, що це буде здійснено. Набагато важливіше було б, якщо говорити глобально, перший раз в історії України успішно завершити програму МВФ - її термін закінчується в березні наступного року", - зазначив Данилюк.

Він також заявив про прогрес за результатами візиту групи експертів МВФ з 12 по 16 лютого для технічних консультацій з урядом України.

"Прогрес в результаті візиту досягнуто по всіх напрямах. Провели зустрічі з усіма учасниками процесу. Зараз тривають активні консультації з місією Фонду у Вашингтоні", - зазначив Данилюк.

Говорячи про підготовку нової програми, Данилюк наголосив, що пріоритети і завдання будуть зовсім інші, адже чинна програма сама по собі унікальна за умовами і за обсягами.

"У кожної країни у Фонді є своя квота. Ми свою квоту в рази перевищили. Навіть якщо ми будемо обговорювати нову програму, ми будемо робити це після завершення поточної", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко розкритикував вимоги МВФ по антикорупційному суду. Зокрема, він зазначив, що вимоги Міжнародного валютного фонду і Венеціанської комісії про те, щоб міжнародні донори мали вплив на відбір кандидатів на посади суддів антикорупційного суду, порушують суверенітет України.