ua en ru

У Данії закрили два великих моста і скасували пороми в дві країни

У Данії закрили два великих моста і скасували пороми в дві країни Фото: висячий міст Великий Бельт (pixabay.com)

Мости закриті через велику поліцейську операцію

У Данії поліція закрила два великих мости і зупинила поромні сполучення із Швецією і Німеччиною. Про це повідомляє поліція Копенгагена у своєму Twitter.

Агентство Reuters уточнює, що перекритий Ересуннський міст, що з'єднує Данію і Швецію, а також знаменитий висячий міст Великий Бельт, що зв'язує датські острова Зеландія і Фюн.

У Данії закрили два великих моста і скасували пороми в дві країни

Крім того, скасували також і пороми, що зв'язують німецький Путтгарден з Редбой, датський Гедсер з німецьким Ростоком і датський Хельсінгер з шведським Хельсінгборгом.

"Проводиться велика поліцейська операція. Тому мости закриті, а пороми Редбой-Путггартен, Гедсер-Росток і Хельсінгер-Хельсінгборг скасовані", - зазначено в повідомленні поліції.

При цьому поліцейські пообіцяли, що поромне сполучення незабаром буде відновлено. Ересуннський міст також буде відкритий, зазначили правоохоронці. Повідомлення про відкриття моста Великий Бельт поки не надходило.

Крім того, поліція опублікувала повідомлення про те, що у рамках спецоперації розшукується чорний автомобіль Volvo V90, зареєстрований у Швеції, і вказала його номер.

"В автомобілі, ймовірно, знаходяться три людини, яких підозрюють у скоєнні серйозного злочину", - підкреслюється у повідомленні.

Співробітники поліції також попросили не намагатися вступити в контакт з тими, хто знаходиться у цій машині, і проінформувати поліцію про те, де її бачили.

Нагадаємо, в кінці вересня поліція Данії затримала двох осіб за підозрою у покупці безпілотників для відправки їх терористичної організації "Ісламська держава" в Сирії і Іраку.