ua en ru

У Данії суд засудив дівчину до 8 років ув'язнення за підготовку терактів у школах

У Данії суд засудив дівчину до 8 років ув'язнення за підготовку терактів у школах Фото: суд (tomenko.ua)

Дівчина вирішила брати участь у терактах на стороні ІДІЛ

У Данії суд засудив 17-річну Наталію Кольдінг-Ольсен до 8 років ув'язнення за підготовку терористичних актів у двох школах. Про це повідомляє прес-служба Вищого суду Східного округу Данії.

"17-річна дівчина була визнана винною в спробах тероризму та підготовці вибухів у 2 школах на початку 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, її також звинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень при затриманні. Вона чинила опір правоохоронцям, використовуючи в якості зброї шматок розбитого дзеркала. Суд визнав, що дівчина представляє підвищену суспільну небезпеку.

Наголошується, що цілями атаки повинні були стати її власна школа і єврейська школа в Копенгагені. Вона вирішила брати участь у терористичних атаках на стороні терористів групи "Ісламська держава".

Так, дівчина зважилася на теракт після перегляду відео в інтернеті, які закликають до джихаду, і почала шукати місця масового скупчення євреїв і "невірних".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що терористичне угруповання "Ісламська держава" поширює серед прихильників агітаційні матеріали, в яких закликає до атак на різдвяні ярмарки у Великобританії, Німеччині і Франції.