ua en ru

У Данії підозрюваний у вбивстві журналістки відмовився давати свідчення

У Данії підозрюваний у вбивстві журналістки відмовився давати свідчення Фото: підводний човен "Наутілус" (uk.wikipedia.org nautilus)

Мадсен категорично відмовляється співпрацювати з представниками правоохоронних органів

Датський винахідник і власник підводного човна "Наутілус" Петер Мадсен, який підозрюється у вбивстві шведської журналістки Кім Валле, повідомив, що не має наміру відповідати на запитання слідчих. Про це заявив керівник слідства Йенс Меллер Йенсен шведській газеті Sydsvenskan.

Так, за словами слідчого, згоду на участь у допиті носить добровільний характер, а відмова від спілкування зі слідчими "не має великого значення".

"У нас є детальні свідчення Мадсена, які він давав раніше", - уточнив Йенсен, додавши, що Мадсен категорично відмовляється співпрацювати з представниками правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше у Данії у обвинуваченого у вбивстві журналістки Валле капітана підводного човна "Наутілус" знайшли відео з стинанням жінки.

Мадсен продовжує заперечувати вбивство і заявляє, що жорсткий диск не належить йому, і що все в лабораторії, де він працював, мали до нього доступ. У свою чергу, прокурор Якоб Бух-Епсен заявив, що підозри або звинувачення про причетність чоловіка до вбивства Кім Валле тільки зміцнилися. За його словами, серед кадрів, які слідство вважає реальними, видно, що жінку піддавали тортурам, обезголовили і спалили.