ua en ru

Подальші дії опозиції будуть озвучені після засідання фракцій, - Мохник

Подальші дії опозиції в світлі прийнятих вчора законів будуть озвучені сьогодні після спільного засідання парламентських фракцій « Батьківщини», «Удару» і «Свободи». Про це РБК-Україна заявив нардеп, перший заступник голови ВО «Свобода» Андрій Мохник, коментуючи заклик Юрія Луценка «йти на штурм».

«Сьогодні відбудеться спільне засідання трьох фракцій, після якого ми озвучимо, що будемо робити. Про заяву Луценко особисто я не чув», - сказав Мохник.

Нагадаємо, вчора Юрій Луценко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував звернення, в якому закликав до штурму влади в День Соборності, який відзначається 22 січня.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №3879 авторства нардепів від Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка. У ньому, зокрема, передбачається: посилення відповідальності за блокування будівель, арешти за носіння масок на мітингах, спонтанну установку наметів під час масових заходів, відповідальність за екстремістські заклики в Інтернеті. Цим законом також громадські організації які фінансуються з-за кордону, відносяться до іноземних агентам. Закон переданий на підпис Президенту Віктору Януковичу.