ua en ru

Daimler не веде переговорів щодо купівлі бізнесу Fiat

Німецький автоконцерн Daimler AG не веде переговорів щодо купівлі підрозділів італійського автовиробника Fiat Group, включаючи підрозділи зі створення промислових машин Iveco. Про це повідомив сьогодні виконавчий директор Daimler Дітер Цетше. "Ми не ведемо переговорів із Fiat щодо купівлі Iveco, проте не виключаємо можливості кооперації", - наголосив Д.Цетше в Парижі на щорічному автосалоні, передає агентство Reuters.

При цьому голова Daimler уточнив, що виробництво промислових двигунів, а також сільськогосподарської і будівельної техніки не є ключовим напрямом діяльності німецького концерну. Таким чином, Daimler спростував нещодавні публікації в ЗМІ про те, що німецька компанія цікавиться купівлею бізнесу в Італії.

В той же час Д.Цетше заявив, що на даний час німецький концерн розглядає можливості співпраці з японським автогігантом Toyota Motor Corp. Проте найбільш вірогідним партнером для Daimler, на думку голови концерну, все ж таки є франко-японський альянс Renault-Nissan.

Daimler AG володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. 5 жовтня 2007 р. акціонери колишньої DaimlerChrysler AG схвалили рішення ради директорів з перейменування компанії на Daimler AG. Зміна назви концерну пояснюється завершенням в серпні 2007 р. операції з продажу приватному інвестиційному фонду Cerberus Capital Management американського підрозділу Chrysler, а також необхідністю чіткіше розмежувати єдину корпоративну марку концерну з продукційними брендами.