ua en ru

Daimler: Концерн в даний час не планує великих придбань активів

Німецький автомобілебудівний концерн Daimler в даний час не планує великих придбань активів, заявив головний фінансовий директор Daimler Бодо Веббер. "На сьогоднішній день ми не плануємо якихось великих поглинань", - сказав топ-менеджер Daimler в інтерв'ю німецьким ЗМІ, повідомляє РБК з посиланням на Reuters. "Ми вважаємо, що ті частки в інших компаніях, якими ми зараз володіємо, повністю задовольняють нашим поточним завданням", - сказав Веббер.
Daimler володіє по 3,1% акцій французького автоконцерну Renault і японського Nissan в рамках стратегічного партнерства з альянсом Renault-Nissan, а також 11% акцій російського виробника вантажівок ВАТ "Камаз". Раніше в 2011 р. Daimler спільно з британською Rolls-Royce Group поглинув німецьку компанію Tognum, другого за величиною в світі виробника дизельних двигунів для морських судів, енергоустановок для нафтогазової та військової галузей.
Нагадаємо, що раніше на цьому тижні виконавчий віце-президент Daimler Губертус Троско заявив в Набережних Челнах, що Daimler веде інтенсивні переговори з "Камазом" про збільшення частки в підприємстві. Представник "Трійки Діалог" Сергій Скворцов, зі свого боку, зазначив, що компанія розглядає кілька варіантів продажу своєї частки в "Камазі", при цьому припустивши, що покупцем, швидше за все, буде Daimler.