ua en ru

Daimler і Rolls-Royce можуть купити виробника двигунів Tognum за 3,12 млрд євро

Німецький автомобілебудівний концерн Daimler AG і британська промислова група Rolls-Royce мають намір купити колишній підрозділ Daimler, а нині одного з найбільших світових виробників двигунів - компанію Tognum. Як передає РБК з посиланням на агентство Reuters, Daimler і Rolls-Royce весь минулий тиждень обговорювали плани спільної заявки на покупку і, за неофіційними даними, зійшлися на угоді на паритетних засадах.
Ринкова вартість Tognum становить близько 2,4 млрд євро. За даними інформованих джерел, сума пропозиції може перевершувати ринкову оцінку компанії на 30%, досягаючи 3,12 млрд євро.
На тлі інформації, що з'явилася, виконавчий директор Tognum Волкер Хойер вже заявив про попереднє схвалення угоди зі свого боку. Тим часом, офіційних коментарів від самих покупців з даного питання поки отримати не вдалося.
Daimler AG - німецький автомобільний концерн, володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Найбільші акціонери - арабська інвесткомпанія Aabar Investments (9%) і уряд Кувейту (6,9%). Французько-японський альянс Renault/Nissan володіє 3,1% акцій Daimler. У свою чергу, Daimler володіє 15% акцій російського виробника вантажівок КАМАЗ.
Компанія Tognum - один з провідних у світі постачальників двигунів, рухових установок і розподілених енергетичних систем. У 2009 р. продажі Tognum склали 2,5 млрд євро. У грудні 2005 р. Daimler продав свій підрозділ приватної шведської інвестиційній групі EQT.