ua en ru

Daimler і Renault домовилися про співпрацю при створенні електромобілів

Автомобілебудівні гіганти Daimler і Renault домовилися про співпрацю при створенні моделей малого класу з електроприводом. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на газету Stuttgarter Zeitung, яка отримала інформацію у члена правління німецького концерну Daimler Томаса Вебера. Renault буде виробляти електромотори для моделей Smart і Twingo, Daimler займеться випуском акумуляторних батарей.

Тим часом стало відомо, що німецький автомобілебудівний гігант BMW має намір налагодити масовий випуск електрокарів. Мова йде про обсяги, порівнянні з виробництвом машин під маркою Mini. Про це, як повідомляє агентство dpa, сказав Ян Робертсон, член ради директорів BMW, відповідальний за сферу продажів. Mini належить концерну BMW. У 2010 р. було продано близько 30 тис. автомобілів цієї марки.
Міський автомобіль BMW i3 c електроприводом з'явиться на ринку в 2013 р. Приблизно в цей же час можуть початися продажі спортивної моделі i8, яка теж буде оснащуватися елекромотором. За оцінками експертів, i3 буде коштувати не менше 40 тис. євро.
Поки автомобілі з електроприводом не користуються великим попитом через їхню високу ціну. Як передає Reuters, в 2010 р. у Німеччині на облік було поставлено тільки 541 електромобіль.