ua en ru

Daily Telegraph: Великобританія готується до можливого конфлікту Росії і НАТО

Daily Telegraph: Великобританія готується до можливого конфлікту Росії і НАТО Фото: британські військові

Британія в рамках навчань перекине 1,6 тисяч військових і 300 одиниць техніки в Йорданію

Великобританія в рамках навчань Shamal Storm перекине 1600 військових і 300 одиниць техніки в Йорданію. Метою навчань є підготовка до швидкого перекиданням техніки в Східну Європу в разі можливого конфлікту між Росією та НАТО, повідомляє The Daily Telegraph з посиланням на військових джерел.

Як розповіли співрозмовники видання, незважаючи на те, що навчання проходять межує з Сирії, Йорданії, їх проведення не пов'язане з боротьбою проти "Ісламської держави" (ІДІЛ).

"Це навчання не проти ІДІЛ. Якщо вже на те пішло, ми швидше готуємося приєднатися до США в Україні, а не в Сирії. Це зовсім не той тип сил, які потрібно спрямувати в Алеппо для боротьби з бандою джихадистів", - зазначило джерело.

За словами офіційного представника британської армії, навчання в Йорданії повинні забезпечити повну бойову готовність "для розгортання і підтримки збройних сил чисельністю 30 тисяч чоловік в будь-якій точці світу".

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг у своїй щорічній доповіді підтвердив, що Росія під час військових навчань у 2013 році відпрацювала ядерні удари по Швеції.