ua en ru

Daewoo Engineering почала попередні роботи з будівництва нафтопереробного заводу в Грузії

Корейська компанія Daewoo Engineering приступила до попередніх робіт з будівництва в Грузії нафтопереробного заводу (НПЗ), після закінчення яких стане відома проектна потужність майбутнього підприємства. Місцем будівництва НПЗ вибрано селище Супса поряд з однойменним нафтовим терміналом на березі Чорного моря. Попередні роботи будуть завершені до вересня 2011 р., передає РБК.
За інформацією грузинського уряду, будівництво НПЗ є для країни пріоритетним проектом, оскільки він орієнтований на зниження залежності Грузії від коливань зростання цін на нафту і нафтопродукти на світових ринках.
В даний час в Грузії немає нафтопереробного заводу, але в портах Батумі, Поті, Кулеві і Супса функціонують нафтотермінали, через які каспійська нафта поступає по Чорному морю на світові ринки.
Відзначимо, що в 2010 р. транзит сирої нафти по території Грузії склав 42,77 млн т, з них по нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан було транспортовано 38,55 млн т, а через термінал в порту Супса - 4,22 млн т сирої нафти.