ua en ru

Дадаєв заявив, що в момент вбивства Нємцова був в ресторані

Дадаєв заявив, що в момент вбивства Нємцова був в ресторані Борис Нємцов

Колишній боєць батальйону "Північ" Заур Дадаєв, який звинувачується у виконанні вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова, підготував скаргу у Слідчий комітет Росії. У ній він стверджує, що на момент злочину у нього є алібі, передає "Росбалт" з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

Так, Заур Дадаєв має намір найближчим часом подати слідчим СК РФ скаргу, в якій стверджує, що вечір, коли було скоєно злочин, він проводив в одному з ресторанів на Ніжинській вулиці в Москві, а потім відправився в квартиру, де зупинявся під час перебування в столиці. У зв'язку з цим Дадаєв просить зняти з нього звинувачення у виконанні гучного вбивства.

Під час першого допиту, відразу після затримання, Дадаєв дав свідчення у вбивстві Нємцова. Він говорив дуже скупо, не розгорнуто. З його слів виходило, що Заур прочитав висловлювання Нємцова про карикатури на пророка Мухаммеда, які його вкрай обурили.

"Я людина релігійна, я вірю в Аллаха", - пояснив своє обурення на допиті Дадаєв.

Нагадаємо, раніше у справі про вбивство російського політика Бориса Нємцова був допитаний губернатор Ярославської області Росії Сергій Ястребов.